گیربکس

Wiki Article

سرعت و راندمان: سرعت و راندمان مورد نیاز گیربکس نیز باید در نظر گرفته شود. برای کاربردهای پرسرعت مانند نوار نقاله یا توربین ها، گیربکس حلزونی به دلیل کارایی و توانایی رسیدگی به سرعت های بالا اغلب بهترین انتخاب است.

باید به طور منظم محل نگهداری دستگاه را از هرگونه آلودگی، گرد و غبار، کثیفی و زباله تمیز کنید.

تغییرات دما را در حین کارکرد یادداشت برداری کنید. پوسته های رنگ‌پریده و یا پوسته های سوخته و اجزای پلاستیکی تغییر شکل یافته می‌توانند از علائم گرمای بیش از حد باشند.

یکی از بهترین منابع برای دریافت اطلاعات فنی و انتخاب گیربکس، کاتالوگ ها هستند. در کاتالوگ موتور گیربکس های صنعتی اطلاعاتی نظیر: نسبت دور،شافت ورودی، شافت خروجی، قدرت موتور، گشتاور و... توسط هر برند تولید کننده درج شده است.

نوع خروجی گیربکس: نوع خروجی گیربکس‌ها بستگی به نوع فلنج و پایه و شافت در آن‌ها دارد.

اجزایی که شفت‌ها و چرخ‌دنده‌ها را در موقعیت مناسب خود نگه می‌دارند و از اصطکاک و سایش زیاد جلوگیری می‌کنند.

گیربکس‌های خودکار، بدون نیاز به تغییر دنده دستی و به صورت اتوماتیک، دنده را تغییر می‌دهند. این مکانیزم به وسیله سیستم‌های هیدرولیکی یا الکترونیکی کنترل می‌شود و به همین دلیل، راحتی و سهولت استفاده را برای کاربران فراهم می‌کند.

گیربکس های مخروطی اغلب در کاربردهایی استفاده می شوند که نیاز به کنترل دقیق حرکت دارند، مانند تسمه نقاله یا سیستم های جابجایی مواد در کارخانه های بسته بندی.

هلیکال در لغت به معنای مارپیچ می باشد و از آن جایی که گیربکس های هلیکال دارای تعدادی چرخ دنده هستند که ساختاری مارپیچ مانند دارند، به این نام خوانده می شوند. این چرخ دنده ها به صورت مورب و در راستای خروجی شافت قرار گرفته اند و مورب بودن چرخ دنده ها موجب می شود تا سطح تماس بین دنده ها افزایش یافته و تحمل تنش منبع و فشار بیشتر می شود در نتیجه راندمان بالا رفته و استهلاک کاهش می یابد. گیربکس های هلیکال یا شافت مستقیم دارای صدای کمتر و درگیری نرم تر در چرخ دنده ها بوده و به همین سبب یکی از پر کاربردترین گیربکس ها در صنعت خصوصا در انتقال نیرو به شمار می رود که می توانند در دورها و توان های بالاتری نسبت به گیربکس های با دنده های ساده مورد استفاده قرار بگیرند.

گیربکس‌های صنعتی به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند که هر یک از آن‌ها ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. این تنوع، امکان استفاده از گیربکس‌ها را در شرایط و صنایع مختلف فراهم می‌کند. بررسی ویژگی‌های هر یک از انواع گیربکس به شما این امکان را می‌دهد که برای پروژه‌های موردنظر خود، بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.

علاوه بر این، راندمان گیربکس حلزونی به این معنی است که انرژی کمتری در حین انتقال از دست می رود که می تواند منجر به صرفه جویی در هزینه در طول زمان شود.

به طور مشابه، در اتوماسیون صنعتی، سیستم های رک و پینیون موقعیت یابی دقیقی را برای بازوهای رباتیک مورد استفاده در خطوط مونتاژ یا تجهیزات جابجایی مواد فراهم می کنند.

در دیفرانسیل های خودرو ، گیربکس های مورب به چرخ ها اجازه می دهند تا با سرعت های مختلف بچرخند ، که برای عملکرد ایمن و کارآمد خودرو ، به ویژه هنگام چرخش در پیچ ها ضروری است.

گیربکس های کاهنده دوبل به گونه ای طراحی شده اند که ضمن افزایش گشتاور، کاهش قابل توجهی در سرعت ایجاد کنند.

Report this wiki page